Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

W dużym garnku zagotuj około 4 litry wody. Wrzuć kostkę Bulionu z oliwą z oliwek i ziołami, wymieszaj i gotuj minutę. Wrzuć makaron i gotuj około 11 minut, aż będzie al dente. Do garnka wlej 2 łyżki oliwy, dodaj posiekany ząbek czosnku, a kiedy zacznie skwierczeć, zalej przecierem pomidorowym i smaż 3 minuty.

Dopraw solą i pieprzem. Wlej oliwę na patelnię, kiedy będzie gorąca wrzuć cebulę i wymieszaj. Dodaj bakłażana i smaż 2 minuty. Dodaj paprykę i smaż następne 2 minuty. Dodaj cukinię i smaż kolejne 5 minut, aż zmięknie. Przełóż wszystko do miski, dodaj twarożek i bazylię. Dopraw przyprawową Oregano oraz pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj i przełóż do rękawa cukierniczego.

Foremkę do zapiekania wysmaruj lekko oliwą. Wciśnij farsz z rękawa cukierniczego do ugotowanych i przestudzonych rurek makaronu i ułóż w foremce do zapiekania. Zalej wszystko sosem pomidorowym i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st na 10 minut. Porcja na 4 osoby.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: