Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 0,5 kg piersi kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 brokuł
  • 15 dag sera bryndzaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • tymianek
  • 2 litry bulionu
  • 2 łyżki żelatyny

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 0,5 kg piersi kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 brokuł
  • 15 dag sera bryndzaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • tymianek
  • 2 litry bulionu
  • 2 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania:

Cebulę i wyciśnięty czosnek należy zeszklić na patelni, po czym dodać pokrojoną, przyprawioną pierś i smażyć ok.10 minut. Formę wyłożyć folią ułożyć warstwę mięsa następnie ułożyć, ugotowanego wcześniej i podzielonego brokuła, fasolę, pokrojone w ósemki jajka, pokrojony ser. Wszystko zalać przygotowanym wcześniej wywarem z bulionu i żelatyny. Formę wkładamy do większej formy wypełnionej wodą. Piec w kąpieli wodnej przez ok. godzinę w temp. Ok. 180 stopni. Wierzch terriny należy przykryć folią aluminiową. 20 minut przed końcem należy zdjąć folię.
 
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: