Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 30 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • 1 szklanka majonezu
  • 5 jajek
  • 30 dag mięsa mielonego
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • tłuszcz
  • sól,
  • oregano,
  • bazylia,
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dag sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • 1 szklanka majonezu
  • 5 jajek
  • 30 dag mięsa mielonego
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • tłuszcz
  • sól,
  • oregano,
  • bazylia,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach tarki,dodać majonez i 4 całe jajka, wymieszać. Dużą prostokątną blachę natłuścić,wyłożyć pergaminem,który też grubą warstwą natłuścić. Ta gruba warstwa tłuszczu potrzebna jest by później móc oderwać masę od pergaminu. Masę wylać,wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 25 – 30 minut.

W czasie pieczenia masy serowej przygotować farsz:
pieczarki umyć,zetrzeć na dużych oczkach,cebulę pokroić w kostkę,wszystko podsmażyć na patelni.Dodać do surowego mięsa.Dodać bułkę tartą,jajko,przyprawy i wymieszać.
Po upieczeniu masy serowej wyjąć ją z piekarnika,ale nie wyjmować z blachy,tylko od razu wyłożyć na nią farsz mięsny.Wyrównać.Następnie ostrożnie zwijać masę z farszem w roladę odrywając jednocześnie pergamin od masy serowej.Roladę można przełożyć do mniejszej blaszki lub pozostawić w większej i piec 30 minut.
Po upieczeniu kroić w plastry i podawać z pieczywem i surówką.
Smaczna zarówno na gorąco jak i na zimno.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: