Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • opakowanie ciasta francuskiego,
  • parówki,
  • cebula,
  • kilka pieczarek,
  • papryka czerwona świeża,
  • żółty serSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!,
  • ketchup,
  • przecier pomidorowy,
  • suszona bazylia,
  • oregano.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie ciasta francuskiego,
  • parówki,
  • cebula,
  • kilka pieczarek,
  • papryka czerwona świeża,
  • żółty serSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!,
  • ketchup,
  • przecier pomidorowy,
  • suszona bazylia,
  • oregano.

Sposób przygotowania:

Pieczarki podsmażyć z cebulka. Na blasze rozłożyć ciasto, pokroić na prostokąty (wielkość wg uznania). Wymieszać ketchup z przecierem w proporcji 3 do 1, dodać zioła w ilości odpowiadającej gustowi.

Posmarować tym ciasto, na gore pokroić parówki (może być zwykła kiełbasa typu zwyczajna, śląska), paprykę. Na koniec posypać serem i włożyć do nagrzanego piekarnika temp ok 180 stopni na ok 10-15 minut.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze