Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 80 dag pieczarek
  • 20 dag utartego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • 1 jajko
  • 2 łyżki zielonej pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 1 łyżka śmietany
  • sól, pieprz
  • ½ szklanki śmietany

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 80 dag pieczarek
  • 20 dag utartego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • 1 jajko
  • 2 łyżki zielonej pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 1 łyżka śmietany
  • sól, pieprz
  • ½ szklanki śmietany

Sposób przygotowania:

Pieczarki umyć oczyścić , wykrajać trzonki. Powinny pozostać kapelusze w kształcie miseczki. Trzonki drobno posiekać , poddusić z dodatkiem masła. Tartą bułkę wymieszać ze śmietaną ( 1 łyżka ) dodać uduszone trzonki, utarty ser, jajko i pietruszkę, wymieszać przyprawić solą i pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełnić kapelusze pieczarek ,dobrze uciskając .Ułożyć w żaroodpornym naczyniu uprzednio posmarowanym masłem ,pieczarki polać śmietaną, wstawić do nagrzanego piekarnika zrumienić i mamy pyszny dodatek do obiadu lub na różnego typu przyjęcia.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: