Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 1 kg łososia bałtyckiego,
  • sok z cytryny, sól, pieprz,
  • 1 op. mrożonego szpinaku,
  • 1 op. serka topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Cztery SerySer topiony Cztery SerySer topiony Z borowikamiSer topiony Z borowikamiSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąŻyczymy smacznego! z ziołami,
  • 2 łyżki masła,
  • 1/2 szklanki śmietany 18%,
  • 3 ząbki czosnku,
  • bagietka do pieczenia.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg łososia bałtyckiego,
  • sok z cytryny, sól, pieprz,
  • 1 op. mrożonego szpinaku,
  • 1 op. serka topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Cztery SerySer topiony Cztery SerySer topiony Z borowikamiSer topiony Z borowikamiSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąŻyczymy smacznego! z ziołami,
  • 2 łyżki masła,
  • 1/2 szklanki śmietany 18%,
  • 3 ząbki czosnku,
  • bagietka do pieczenia.

Sposób przygotowania:

Łososia pokroić w niewielkie kawałki, skropić sokiem z cytryny i wstawić na godzinę do lodówki. Szpinak rozmrozić i dusić na maśle, dodać śmietanę, plasterki serka Hochland, czosnek, doprawić do smaku.

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć szpinak, na to łososia - zapiekać ok. 40 min. w temp. 200st. Podawać z bagietką z pieca.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: