Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pierś z kurczaka pod serową pierzynką

Dodany , autor Konto usunięte

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 2 piersi z kurczaka
  • 3 łyżki żurawiny w konfiturach
  • 8 łyżek majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka musztardy
  • 10 dkg tartego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 piersi z kurczaka
  • 3 łyżki żurawiny w konfiturach
  • 8 łyżek majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka musztardy
  • 10 dkg tartego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

1. Piersi z kurczaka kroimy na połówki. Każdą z nich rozbijamy tj. na kotlety schabowe. Doprawiamy do smaku. Układamy kotlety w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.

2. Majonez mieszamy ze śmietaną, żurawinami, ketchupem, musztardą, oraz żółtym serem.

3. Na każdy plaster piersi nakładamy po 3-4 łyżki tej masy i pieczemy w temperaturze 150 stopni przez ok. 30 minut.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: