Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 1 kg karczek wieprzowy,
  • 1/2 pora,
  • 1 papryka (najlepiej czerwona),
  • 1 kostka rosołowa,
  • 100g serek topionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonySer topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony Z salamiSer topiony Z salamiŻyczymy smacznego!,
  • mąka do posypania,
  • sól,
  • pieprz i oliwa do smażenia.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg karczek wieprzowy,
  • 1/2 pora,
  • 1 papryka (najlepiej czerwona),
  • 1 kostka rosołowa,
  • 100g serek topionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonySer topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony Z salamiSer topiony Z salamiŻyczymy smacznego!,
  • mąka do posypania,
  • sól,
  • pieprz i oliwa do smażenia.

Sposób przygotowania:

Karczek dzielimy na średnie porcje, posypujemy mąką i odstawiamy do lodówki. W między czasie kroimy w kostkę paprykę i w cieniutkie paski por, obsmażamy na oliwie.
W kubku rozpuszczamy serek i kostkę rosołową, jak się rozpuści wlewamy do warzyw i chwilę dusimy. Karczek obsmażamy na złoto, przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy warzywami z utworzonym sosem. Wkładamy do piekarnika na ok 1godz., nagrzanego do 180 C.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: