Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN



Sos:
5 dag sera ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!
5 łyżek sera MascarponeSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimŻyczymy smacznego!
6 jajek
Sól i pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player



Sos:
5 dag sera ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!
5 łyżek sera MascarponeSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimŻyczymy smacznego!
6 jajek
Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować al dente. Cebule obrać i pokroić. Parmezan zetrzeć, ser Mozzarella pokroić w kostkę. Grzyby umyć i pokroić, krótko obgotować i odcedzić. Wszystkie składniki połączyć ze śmietaną i wymieszać.

Mascarpone wymieszać z jajkami i parmezanem. Dodać przyprawy. Formy do muffinek wysmarować masłem i wypełnić gotową masą. Na koniec polewamy je sosem jajeczno serowym. Piec w temp. 180st. przez 20minut.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: