Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 0,5 l ciepłej wody
  • 0,7 kg mąki razowej
  • 10 dag drożdży
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oliwy
  • 5 dag pestek dyni
  • 5 dag pestek słonecznika
  • 5 dag otrębów
  • 5 dag orkiszu
  • 10 dag twardego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 0,5 l ciepłej wody
  • 0,7 kg mąki razowej
  • 10 dag drożdży
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oliwy
  • 5 dag pestek dyni
  • 5 dag pestek słonecznika
  • 5 dag otrębów
  • 5 dag orkiszu
  • 10 dag twardego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

Ze składników zagnieść ciasto, dodać pestki orkiszu, dyni, słonecznika, otrębów. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. pół godziny.  Piec w formie w temp. 180 stopni ok. 50 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia posypać wierzch startym żółtym serem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: