Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zupa z sera cheddar z pulpecikami mięsnymi

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 20 dag sera CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer topiony Cztery SerySer topiony Cztery SeryŻyczymy smacznego!,
  • 30 dag indyka,
  • 20 dag pieczarek,
  • 6 szklanek bulionu drobiowego,
  • 1 marchew,
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • bułka tarta,
  • masło,
  • oliwa,
  • maka,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz,
  • starta gałka muszkatołowa

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 20 dag sera CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer topiony Cztery SerySer topiony Cztery SeryŻyczymy smacznego!,
  • 30 dag indyka,
  • 20 dag pieczarek,
  • 6 szklanek bulionu drobiowego,
  • 1 marchew,
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • bułka tarta,
  • masło,
  • oliwa,
  • maka,
  • sól,
  • świeżo zmielony pieprz,
  • starta gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

Warzywa obrać, oczyścić, pokroić drobno podsmażyć na maśle. Pieczarki też umyć, oczyścić i posiekać. Dodać do warzyw. Przełożyć z patelni do garnka. Przesmażyć, oprószyć mąką i mieszając wlewać bulion. Gotować 25 minut. Zmielone mięso indycze włożyć do miski, wbić jajko, dodać tartą bułkę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wrobić na gładką masę. Formować małe pulpety wielkości orzecha włoskiego.

Rozgrzać oliwę na patelni i przesmażyć pulpety na złocisto. Zetrzeć ser i dodać do gotowanego bulionu. Czekać aż się całkowicie rozpuści. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Wrzucić pulpeciki i rozlewać na talerze.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: