Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 30 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • ogórek
  • jajko
  • 8 szklanek rosołu cielęcego z kostki
  • serek topionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony MixtettSer topiony MixtettSer topiony Cztery SerySer topiony Cztery SerySer topiony Z pieczarkamiSer topiony Z pieczarkamiŻyczymy smacznego! (100-gramowy)
  • 2 cebule
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • ogórek
  • jajko
  • 8 szklanek rosołu cielęcego z kostki
  • serek topionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony MixtettSer topiony MixtettSer topiony Cztery SerySer topiony Cztery SerySer topiony Z pieczarkamiSer topiony Z pieczarkamiŻyczymy smacznego! (100-gramowy)
  • 2 cebule
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Mięso wyrobić z jajkiem, solą i pieprzem.
2.Zagotować  rosół cielęcy i wrzucić do niego porwaną  na kawałeczki masę  mięsną. Utrzymywać na niewielkim ogniu.
3.Posiekaną cebulę zeszklić na maśle na patelni, dodać do zupy. Ogórek nie obrany ze skórki pokroić w kostkę , dodać  także do zupy. Na koniec wrzucić do niej pokrojony w kostkę  serek, wymieszać, zagotować  i zaprawić śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
4.Gotową zupę  posypać  koperkiem.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: