Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Ziołowy omlet z kurkami, bekonem i serem bałkańskim

Dodany , autor Pyza

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 4-6 jajek (po 2-3 na osobę),
  • 1 średnia cebula,
  • 30 dkg małych kurek,
  • 10 dkg bekonu wędzonego albo polędwicy łososiowej,
  • 50-100 g sera bałkańskiego np. FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • po 2 czubate łyżki siekanego koperku, natki pietruszki i szczypiorku,
  • 2 łyżeczki masła,
  • 2-4 łyżeczki oleju,
  • do smaku: sól, pieprz mielony

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4-6 jajek (po 2-3 na osobę),
  • 1 średnia cebula,
  • 30 dkg małych kurek,
  • 10 dkg bekonu wędzonego albo polędwicy łososiowej,
  • 50-100 g sera bałkańskiego np. FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • po 2 czubate łyżki siekanego koperku, natki pietruszki i szczypiorku,
  • 2 łyżeczki masła,
  • 2-4 łyżeczki oleju,
  • do smaku: sól, pieprz mielony

Sposób przygotowania:

Grzyby oczyścić, opłukać, dobrze osączyć. Cebulę obrać, posiekać. Bekon pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżeczki oleju, zeszklić cebulę. Następnie dodać bekon, podsmażyć, dodać kurki i smażyć razem ok. 5 min. - mieszać i odparować nadmiar wody, doprawić. Jajka wybić do dwóch miseczek, lekko roztrzepać, doprawić solą i pieprzem. Do każdej miseczki dodać po połowie mieszanki zieleniny (troszkę zostawić do przybrania). Wymieszać i jedną porcję wlać na rozgrzaną patelnię z rozpuszczoną połową masła + 1 łyżeczką oleju. Smażyć nie mieszając tylko przechylając patelnią i podważając boki omletu aby płynne jajko spływało pod spód. Kiedy wierzch omletu będzie prawie ścięty wyłożyć na niego połowę smażonych grzybów z cebulą i szynką. Zsunąć usmażony omlet na talerz lekko zaginając 1/3 do środka. Posypać pokruszonym serem i resztą zieleniny
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: