Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zapiekanka "Słoneczko" z podwójnym serem

Dodany , autor nina_s

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1/2 kg fasolki szparagowej ugotowanej al dente
  • 4 ugotowane w łupinach ziemniaki
  • 1 łyzka masła sklarowanego
  • tarta bułka do posypania formy
  • 1/2 szklanki śmietanki (gęstej)
  • 3 jaja
  • 1 ser pleśniowySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego! typu Blue (100g)
  • pół szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!, który lubisz
  • 1 łyżeczka suszonego cząbru
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • sól i pieprz  czarny do smaku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1/2 kg fasolki szparagowej ugotowanej al dente
  • 4 ugotowane w łupinach ziemniaki
  • 1 łyzka masła sklarowanego
  • tarta bułka do posypania formy
  • 1/2 szklanki śmietanki (gęstej)
  • 3 jaja
  • 1 ser pleśniowySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego! typu Blue (100g)
  • pół szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!, który lubisz
  • 1 łyżeczka suszonego cząbru
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • sól i pieprz  czarny do smaku

Sposób przygotowania:

Formę do zapiekania wysmaruj masłem, wysyp bułką tartą. Ziemniaki pokrój na plastry - ułóz na dnie formy. Ser pleśniowy (niebieski lub zielony) pokrój w plastry (cienko !) i rosłóż na ziemniakach. Fasolką szparagową ułóż promieniście.Posyp cząbrem i pieprzem ziołowym. Wymieszaj jaja ze śmietanką i startym serem.Dopraw odrobiną soli i pieprzem do smaku, pamiętając że sery są słone. Masę wylej na fasolkę i wstaw do  piekarnika nagrzanego do temp. około 180 stopni. Podawaj, gdy masa całkowicie się zetnie i lekko przyrumieni.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze