Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • makaron kokardki 30 dag,
  • mięso mielone 0,5 kg,
  • brokuły sparzone,
  • ser topionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiSer topiony Cztery SerySer topiony Cztery SerySer topiony Z salamiSer topiony Z salamiŻyczymy smacznego!,
  • majonez,
  • śmietana 22%,
  • jajko,
  • sól, pieprz,
  • papryka czerwona 1 szt i żółta 1 szt,
  • 5 szt pieczarek świeżych.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • makaron kokardki 30 dag,
  • mięso mielone 0,5 kg,
  • brokuły sparzone,
  • ser topionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiSer topiony Cztery SerySer topiony Cztery SerySer topiony Z salamiSer topiony Z salamiŻyczymy smacznego!,
  • majonez,
  • śmietana 22%,
  • jajko,
  • sól, pieprz,
  • papryka czerwona 1 szt i żółta 1 szt,
  • 5 szt pieczarek świeżych.

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy wg przepisu, po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia. Mięso mielone podsmażamy z ulubioną przyprawą do mięsa mielonego; na drugiej patelni podsmażamy drobno pokrojone papryki, pieczarki. Brokuły sparzamy we wrzątku przez 5 minut. Makaron układamy w naczyniu do zapiekania, na makaron wsypujemy pieczarki i paprykę, całość przykrywamy 8 plasterkami sera Hochland z papryką.

Następnie robimy warstwę z mięsa mielonego i brokułów. Z majonezu, jajka surowego i śmietany (ilość wg upodobań) ubijamy sos, którym polewamy całość, a następnie na wierzch układamy pozostałą ilośc serka Hochland. Całość zapiekamy w temp.180 stopni ok. 25-30 minut. Super danie na weekendowe spotkanie z przyjaciółmi lub jako danie obiadowe.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: