Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 50PLN

  • 15 dag twarożkuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 1 torebka cukru waniliowego,
  • 3 dag cukru,
  • 1 jajko,
  • suszona otarta skórka z pomarańczy,
  • 18 cząstek pomarańczy i grejpfruta,
  • 6 łyżek mleka,
  • 3 dag orzechów włoskich

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 15 dag twarożkuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 1 torebka cukru waniliowego,
  • 3 dag cukru,
  • 1 jajko,
  • suszona otarta skórka z pomarańczy,
  • 18 cząstek pomarańczy i grejpfruta,
  • 6 łyżek mleka,
  • 3 dag orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

Dip: Twaróg utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, jajkiem, mlekiem, skórka pomarańczową. Schłodzic 2 godziny. Na patelence układaj po trzy kawałki pomarańczy i greipfruta. Nasteonie zalej je 2-3 łyzkami przygotowanego dipu. Ustaw na grillu - raclatte i zapiekaj ok 5 min. Gorącą zapiekankę posyp posiekanymi orzechami. Można udekorować listkiem mięty.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: