Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

Grzyby umyć, obrać, posiekać. Wraz z  posiekaną cebulą udusić na maśle. Kiedy już  są miękkie dodać sól, pieprz do smaku i  wymieszaną z mąką śmietanę. Zagotować.
Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego wymieszać. Po półgodzinnym odpoczynku usmażyć naleśniki na smarowanej odrobiną oleju patelni. Usmażone naleśniki pokroić w  niezbyt cienkie paski, wymieszać z grzybami i włożyć do wysmarowanego oliwą naczynia do zapiekania. Posypać po wierzchu startym ementalerem. Zapiekać do momentu, aż ser się zrumieni.

Najnowsze komentarze