Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

Makaron ugotować al dente. Wrzucić szpinak do garnuszka i podgrzewać, aż do rozmrożenia. Wrzucić pół kostki rosołowej i czosnek. Po zagotowaniu  się wrzucić połowę rozdrobnionego sera oraz przyprawy. Gotować aż do rozpuszczenia się sera. Bakłażany, grzyby i paprykę pokroić w plastry i usmażyć na patelni. W osobnym rondelku podgrzewamy na małym ogniu jogurt, dodajemy trochę majonezu, a na końcu resztę rozdrobnionego sera. W naczyniu układamy makaron, szpinak, bakłażany, papryki i grzyby, makaron, szpinak itd. Wszystko polewamy sosem. pieczemy w temp. 200'C przez 15 minut.
Smacznego :)
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: