Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 10 kromek chlebatostowego,
  • 10  plastrów szynkikonserwowej,
  • pół czerwonej papryki,
  • 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki,
  • łyżkaposiekanego szczypiorku,
  • serek TopionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer topiony MixtettSer topiony MixtettSer topiony Mix FitSer topiony Mix FitŻyczymy smacznego! o smaku smażonej cebulki,
  • pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 10 kromek chlebatostowego,
  • 10  plastrów szynkikonserwowej,
  • pół czerwonej papryki,
  • 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki,
  • łyżkaposiekanego szczypiorku,
  • serek TopionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer topiony MixtettSer topiony MixtettSer topiony Mix FitSer topiony Mix FitŻyczymy smacznego! o smaku smażonej cebulki,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

1. Chleb tostowy okroić ze skórki.
2. Serek topiony rozetrzeć łyżeczką w miseczce, gdyby był nie dość miękki można dodać łyżeczkę śmietany lub mleka.
3. Paprykę posiekać jak najdrobniej, wymieszać z topionym serkiem, szczypiorkiem i siekaną  zieloną  pietruszką.
4. Każdy plasterek chleba smarować pasta z topionego serka, układać na nim połowę  plasterka szynki i zwijać w ścisły rulonik, owijać ciasno przezroczystą folią spożywczą. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Podawać ruloniki przekrojone w poprzek na połówki, aby widać było ładny, kolorowy przekrój.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: