Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • pół paczki makaronu
  • łyżka mąki,
  • 1/3 kostki masła,
  • szklanka mleka,
  • szczypta gałki muszkatałowej
  • łyżka soku z cytryny
  • 20 dkg wędzonego łososia
  • kapary
  • parmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego! łyżka
  • sól, pieprz
  • 20 dkg startej gołdy lub innego ulubionego sera

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • pół paczki makaronu
  • łyżka mąki,
  • 1/3 kostki masła,
  • szklanka mleka,
  • szczypta gałki muszkatałowej
  • łyżka soku z cytryny
  • 20 dkg wędzonego łososia
  • kapary
  • parmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego! łyżka
  • sól, pieprz
  • 20 dkg startej gołdy lub innego ulubionego sera

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować według uznania. Łososia rozdrobnić krusząc. Kapary odlać z zalewy. Ser utrzeć na tarce.

sos beszamelowy:

Rozpuścić masło, zdjąć z ognia. Ciepłe mleko wymieszć z przyprawami. Masło postawić na ogień i zalać mlekiem powoli mieszając na małym ogniu aż zgęstnieje. Następnie wymieszać z sokiem z cytryny i parmezanem. Makaron w garnuszku wymieszać z kaparami i łososiem. Następnie dodać sos, wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i zasypać serem tartym. Zapiekać 10 minut pod przykryciem na 190 stopni.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: