Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 35 dag makaronu tagliatelle (wstążki)
  • 15 dag sera ricottaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!
  • 15 dag pokruszonych migdałów
  • łyżka orzechów pinii
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • 1/2 szklanki bulionu
  • szczypta startej gałki muszkatołowej i szczypta cynamonu
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 35 dag makaronu tagliatelle (wstążki)
  • 15 dag sera ricottaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!
  • 15 dag pokruszonych migdałów
  • łyżka orzechów pinii
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • 1/2 szklanki bulionu
  • szczypta startej gałki muszkatołowej i szczypta cynamonu
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

1.Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z kilkoma kroplami oliwy. Odcedzić i przełożyć do ogrzanej wazy i dodać masło. Przykryć.
2.W rondelku rozetrzeć starty ser ze śmietanką, dodać migdały, doprawić gałką muszkatołową i cynamonem. Podgrzewać na małym ogniu mieszając ,aż zgęstnieje. Dodać oliwę i wąską strużką wlać bulion. Doprawić sos do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszać ,aż będzie w postaci gładkiej, kremowej masy.
3.Wlać sos do makaronu i podawać.
4.Każdą porcję posypać podsmażonymi na suchej patelni orzeszkami pinii.

Najnowsze komentarze