Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • podwójny filet z piersi kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 25 dag pieczarek
  • 100-gramowy serek topionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony TercettSer topiony TercettSer topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • pojemnik śmietany 30-proc.
  • duża cebula
  • łyżeczka posiekanego koperku
  • sól, pieprz
  • przyprawa ziołowa np. vegeta

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • podwójny filet z piersi kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 25 dag pieczarek
  • 100-gramowy serek topionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony TercettSer topiony TercettSer topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • pojemnik śmietany 30-proc.
  • duża cebula
  • łyżeczka posiekanego koperku
  • sól, pieprz
  • przyprawa ziołowa np. vegeta

Sposób przygotowania:

1.Mięso pokroić  w  kostkę.
2.W garnku  rozgrzać łyżkę oliwy, dodać posiekaną drobno cebulę, po chwili  dodać pokrojone mięso i smażyć, aż się zrumieni.
3.Osobno, na łyżce oliwy, podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki.
4.Połączyć mięso z pieczarkami, dodać pokrojony w kostkę  serek oraz koperek, dusić  około 15 minut.
5.Wlać śmietanę, doprawić  do smaku  solą, pieprzem i vegetą.
Doskonale smakuje jako obiadowe lub kolacyjne  danie, z ryżem lub z podgrzaną lub świeżą bułką.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: