Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • paczka makaronu, najlepiej kokardek,
  • 50 dag świeżego szpinaku lub paczka mrożonego,
  • szklanka pokrojonej w kostkę wędzonej szynki lub chudego boczku,
  • duża cebula,
  • niepełna szklanka śmietany,
  • opakowanie (100 gramowe) topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer topiony MixtettSer topiony Mixtettbiało-czerwonybiało-czerwonyŻyczymy smacznego! serka ementaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego! lub innego łagodnego,
  • 2 łyżki oleju do smażenia,
  • sól, ew. pół  łyżeczki vegety.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • paczka makaronu, najlepiej kokardek,
  • 50 dag świeżego szpinaku lub paczka mrożonego,
  • szklanka pokrojonej w kostkę wędzonej szynki lub chudego boczku,
  • duża cebula,
  • niepełna szklanka śmietany,
  • opakowanie (100 gramowe) topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony EmmentalerSer topiony EmmentalerSer topiony MixtettSer topiony Mixtettbiało-czerwonybiało-czerwonyŻyczymy smacznego! serka ementaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego! lub innego łagodnego,
  • 2 łyżki oleju do smażenia,
  • sól, ew. pół  łyżeczki vegety.

Sposób przygotowania:

1. Szpinak świeży oczyścić, umyć, zblanszować, ostudzony posiekać. Mrożony wystarczy rozpuścić, zagotować.
2. Makaron ugotować al dente, odcedzić.
3. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać pokrojoną szynkę, chwilę smażyć, dodać szpinak, wszystko razem zagrzać, po czym na koniec dodać śmietanę, pokrojony na kawałki serek topiony i silnie zagrzać  mieszając.
4. Kiedy serek się rozpuści dodać do szpinaku  makaron i jeszcze raz zagrzać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: