Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Szparagi zapiekane pod parmezanem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • Pęczek ( 50 dag) szparagów,
  • 5 łyżek masła,
  • 6 jaj,
  • 6 kopiastych łyżek startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • sól,
  • cukier,
  • 3 łyżki tartej bułki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • Pęczek ( 50 dag) szparagów,
  • 5 łyżek masła,
  • 6 jaj,
  • 6 kopiastych łyżek startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • sól,
  • cukier,
  • 3 łyżki tartej bułki

Sposób przygotowania:

Szparagi obrać, pokroić na kawałki, ugotować  w  lekko osłodzonej i osolonej wodzie, osączyć. Kokilki posmarować masłem, do każdej wbić  jajko, lekko posolić i w nagrzanym piekarniku zapiekać około 5 minut. Do każdej kokilki  włożyć po  trochu ugotowanych szparagów, posypać tartą bułką wymieszaną  z parmezanem. Kokilki wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać, aż ser się rozpuści.

Najnowsze komentarze