Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • bardzo pikantne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Bagietkę pokroić  w  dwucentymetrowej grubości półplasterki.
2.Czosnek przecisnąć  przez praskę; zieloną  pietruszkę, rozmaryn i majeranek wymieszać,  jeszcze raz drobno przesiekać.
3.Rozpuścić na patelni masło, podsmażyć kawałki bagietki, dodać posiekane zioła, chwilę smażyć, mieszając .
4.Ser camembert  pokroić na nieduże kawałki. Nadziewać kawałki podsmażonej bułki i kawałki sera na szpadki do szaszłyków.
5.Papryczkę chili bardzo drobno posiekać, posypać  nią szaszłyczki. W  nagrzanym do 180 °C piekarniku zapiekać szaszłyczki około 5 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

[ser]Camembert[/ser]

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: