Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 50PLN

Na spód:
  • półtorej paczki(150 gramów) herbatników
  • pół kostki(100 g)masła

Na masę:
  • 5 dorodnych, dojrzałych bananów
  • 75 dag sera na sernikiSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemŻyczymy smacznego! trzykrotnie mielonego
  • 4 jaja
  • pół szklanki cukru
  • cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
  • 2 łyżki soku cytrynowego

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na spód:
  • półtorej paczki(150 gramów) herbatników
  • pół kostki(100 g)masła

Na masę:
  • 5 dorodnych, dojrzałych bananów
  • 75 dag sera na sernikiSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemŻyczymy smacznego! trzykrotnie mielonego
  • 4 jaja
  • pół szklanki cukru
  • cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
  • 2 łyżki soku cytrynowego

Sposób przygotowania:

1.Pokruszyć herbatniki, najlepiej przy pomocy wałka, wlać  stopione masło i dokładnie połączyć. Powinno się uzyskać konsystencję ziarnistą ,nie gładkiej masy.
2.Wyłożyć papierem do wypieków  blaszkę o wymiarach 35x35 cm, przełożyć herbatniki, ugnieść  łyżką .Wstawić  do lodówki.
3.Rozgnieść banany przy pomocy widelca, dodać twaróg, jajka i cukier, cukier waniliowy oraz sok z cytryny. Zmiksować na gładką masę.
4.Przełożyć masę na oziębiony spód.
5.Nagrzać piekarnik do temperatury 170 st. C., piec ciasto około półtorej godziny. Otworzyć po tym czasie piekarnik i ostudzić w nim powoli  ciasto.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: