Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 50 dag zmielonego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!
  • pół szklanki cukru
  • 7 jaj
  • 3 łyżki masła
  • 2 czubate łyżki mąki
  • pół torebki cukru waniliowego
  • pół szklanki rodzynek
  • skórka cytrynowa polewa: pół tabliczki czekolady
  • 1/5 szklanki oleju słonecznikowego

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag zmielonego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!
  • pół szklanki cukru
  • 7 jaj
  • 3 łyżki masła
  • 2 czubate łyżki mąki
  • pół torebki cukru waniliowego
  • pół szklanki rodzynek
  • skórka cytrynowa polewa: pół tabliczki czekolady
  • 1/5 szklanki oleju słonecznikowego

Sposób przygotowania:

1.Utrzeć ser z żółtkami i dodać startą skórkę z cytryny. 
2.Białka z cukrem kryształem i waniliowym ubić na sztywną pianę i ostrożnie połączyć z masą serową. 
3.Wlać roztopione masło, dodać rodzynki i mąkę; dokładnie wymieszać. 
4.Włożyć do natłuszczonej formy i piec 90 minut w temperaturze 160°C. Wyjąć z pieca. 
5.W czasie pieczenia zrobić polewę: podgrzać olej, dodać startą czekoladę i wymieszać na jednolitą masę. Posmarować sernik  wolno tężejącą polewą.

Najnowsze komentarze