Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • Nieduży kalafior,
  • duże kwaskowe jabłko,
  • pęczek dymki ze szczypiorkiem,
  • połowa oscypkaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki osączonych z zalewy drobnych kaparów,
  • pieprz, sól.

Na sos:
  • 2 łyżki oliwy lub oleju z pestek winogron,  
  • 2 łyżki soku cytrynowego,
  • łyżeczka cukru,
  • sól, pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • Nieduży kalafior,
  • duże kwaskowe jabłko,
  • pęczek dymki ze szczypiorkiem,
  • połowa oscypkaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki osączonych z zalewy drobnych kaparów,
  • pieprz, sól.

Na sos:
  • 2 łyżki oliwy lub oleju z pestek winogron,  
  • 2 łyżki soku cytrynowego,
  • łyżeczka cukru,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Kalafior podzielić na maleńkie różyczki, wrzucić do osolonej lekko wrzącej wody i ugotować  na wpół  miękko. Ostudzić. Wymieszać dokładnie składniki sosu, polać  nim ostudzone cząstki kalafiora. Odstawić. Jabłko obrać ze skórki, pokroić  w paseczki, dymkę  posiekać wraz ze szczypiorem, oscypek pokroić w drobniutką kostkę. Wymieszać  kalafiora z jabłkiem, serem i siekaną dymką, doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać kaparami.

Najnowsze komentarze