Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Rurki ze szpinakiem i kozim twarożkiem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • opakowanie makaronu rurki,
  • cebula,  
  • ząbek czosnku,
  • 20 dag mrożonego szpinaku,
  • 15 dag koziego twarożkuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette jogurtowyAlmette jogurtowyAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 3 pomidory,
  • pojemniczek śmietany 30- proc.,
  • 4 - 5 łyżek oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie makaronu rurki,
  • cebula,  
  • ząbek czosnku,
  • 20 dag mrożonego szpinaku,
  • 15 dag koziego twarożkuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette jogurtowyAlmette jogurtowyAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 3 pomidory,
  • pojemniczek śmietany 30- proc.,
  • 4 - 5 łyżek oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szpinak rozmrozić, odsączyć nadmiar płynu. W garnku rozgrzać oliwę, dodać posiekaną drobno cebulę, chwilę  smażyć ,po czym dodać przeciśnięty przez praskę  czosnek, rozmrożony szpinak i dusić  co najmniej 3 minuty. Do podduszonego szpinaku dodać  pokruszony kozi twarożek oraz śmietanę  i gotować do lekkiego zgęstnienia. Ugotować makaron al  dente, odcedzić, dodać do szpinakowego sosu, wymieszać. Pomidory polać  wrzątkiem, zdjąć skórkę, pokroić  na ósemki, poukładać na wierzchu potrawy.

Najnowsze komentarze