Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Roladki z dorsza w pomarańczowym sosie

Dodany , autor jo65jo

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN

  • ok 1kg dorsza
  • garść liści bazylii
  • 1 cebula
  • ok 1/2 szklanki świeżego soku z pomarańczy
  • 4 łyżki brandy lub wina białego
  • 4 łyżki sera mascarponeSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki masła
  • kilka ziaren pieprzu
  • sól morska
  • wykałaczki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • ok 1kg dorsza
  • garść liści bazylii
  • 1 cebula
  • ok 1/2 szklanki świeżego soku z pomarańczy
  • 4 łyżki brandy lub wina białego
  • 4 łyżki sera mascarponeSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki masła
  • kilka ziaren pieprzu
  • sól morska
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Dorsza rozfiletować na cienkie paski , na każdym ułożyć liście bazylii. Zawinąć roladki na wierzch nakładając szerszą część filetu, spiąć wykałaczkami, podsmażyć na rozpuszczonym maśle....wyjąć. Na patelnię wrzucić cienko pokrojona cebulkę, posolić, dodać pieprz. Na podduszoną (nie zrumienioną) cebulkę szarotkę wlać sok z pomarańczy i brandy, zagotować. Kilka minut pogotować, po czym przelać sos przez sitko, ponownie wlać do rondla. Do sosu włożyć roladki, przykryć rondel i pogotować kilka minut, aż mięso ryby ze środka roladki będzie się rozdzielało na cząstki.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze