Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 30 PLN

  • 25 dag półtłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z bazyliąAlmette z bazyliąŻyczymy smacznego!,
  • 2 jaja,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • szklanka mąki,
  • łyżeczka cukru waniliowego lub łyżeczka otartej z cytryny skórki,
  • 2 łyżki cukru,
  • 2 łyżki rodzynek,
  • 2 łyżki ugotowanego ryżu,
  • pół szklanki oleju,
  • 3 łyżki cukru-pudru.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 25 dag półtłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z bazyliąAlmette z bazyliąŻyczymy smacznego!,
  • 2 jaja,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • szklanka mąki,
  • łyżeczka cukru waniliowego lub łyżeczka otartej z cytryny skórki,
  • 2 łyżki cukru,
  • 2 łyżki rodzynek,
  • 2 łyżki ugotowanego ryżu,
  • pół szklanki oleju,
  • 3 łyżki cukru-pudru.

Sposób przygotowania:

Wymieszać mąkę, mleko, jaja i cukier, zmiksować i odstawić na pół godziny. Twaróg rozkruszyć, dodać do rozrobionego ciasta wraz z cukrem waniliowym, rodzynkami lub starta skórką i gotowanym ryżem. Wymieszać.

Na patelni rozgrzać olej, nakładać łyżką ciasto formując owalne racuszki. Smażyć z obu stron, osączać na złożonym kilkakrotnie kuchennym papierowym ręczniku. Ułożone na półmisku racuchy oprószyć przez sitko cukrem pudrem.

Najnowsze komentarze