Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

  • 4 jednakowej wielkości, dość spore pomidory
  • 4 jajka
  • łyżka masła
  • szklanka startego na tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 jednakowej wielkości, dość spore pomidory
  • 4 jajka
  • łyżka masła
  • szklanka startego na tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

1.Pomidory umyć, osuszyć, odciąć wierzchołki, wnętrza wydrążyć łyżeczką, lekko posolić  i posypać  pieprzem w środku.
2.Dymki posiekać jak najdrobniej.
3.Pomidory ustawić w żaroodpornym, lekko posmarowanym olejem naczyniu. Do każdego pomidora wbić jajko, lekko posypać solą i pieprzem, posiekaną dymką, włożyć kawałeczek masła, posypać  startym serem.
4.Nagrzać  piekarnik do temperatury 200°C i zapiekać 15 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: