Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Pierś kurczaka z serem

Dodany , autor monial1231

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 4 połówki piersi kurczaka (filety) lub 4 sznycle cielęce
  • słupki ostrego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego! o wysokości 7-8 cm i szerokości 1,5 cm
  • 4 łyżki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego! (razem ok. 25 dag)
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki ziół (gotowej mieszanki do kurczaka lub zmieszanych: oregano, majeranku, tymianku i pieprzu ziołowego)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki tartej bułki
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 połówki piersi kurczaka (filety) lub 4 sznycle cielęce
  • słupki ostrego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego! o wysokości 7-8 cm i szerokości 1,5 cm
  • 4 łyżki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego! (razem ok. 25 dag)
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki ziół (gotowej mieszanki do kurczaka lub zmieszanych: oregano, majeranku, tymianku i pieprzu ziołowego)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki tartej bułki
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Piersi pokroić i rozbic jak na kotlety, posypać ziolami,posolić i popieprzyć. nadziewać serem i masełkiem. Obtoczyć w mące i jajku i na koniec w tartej bulce. Smażyć na oleju aż się zarumieni. Podawać z frytkami i surówka
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: