Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 50PLN

  • 4 płaty ciasta filo,
  • 20 dag piersi kurczaka,
  • 20 dag kremowego twarożkuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!,
  • 150 ml jogurtu naturalnego,
  • garść czarnych oliwek bez pestek, seler naciowy,
  • natka kolendry,
  • suszona papryczka chili,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz,
  • olej rzepakowy do smażenia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 płaty ciasta filo,
  • 20 dag piersi kurczaka,
  • 20 dag kremowego twarożkuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette z pomidorami dojrzewającymi w słońcuAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!,
  • 150 ml jogurtu naturalnego,
  • garść czarnych oliwek bez pestek, seler naciowy,
  • natka kolendry,
  • suszona papryczka chili,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz,
  • olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania:

Rozmrozić ciasto, najlepiej w lodówce. Wymieszać jogurt z solą, pieprzem i rozgniecionym czosnkiem. Tą marynatą zalać pierś kurczaka i odstawić na pół godziny. Po tym czasie mięso opiec w piekarniku lub na grillu i pokroić na małe kawałki. Seler obrać i pokroić w kostkę. Pokroić też oliwki. Dodać mięso kurczaka oraz kolendrę i pokruszone chili. Wymieszać z twarożkiem. Polać wszystko oliwą i dokładnie wymieszać. Ciasto pociąć na kwadraty wielkości 10x10 cm. Na środku każdego kłaść łyżkę farszu. Zawijać i zalepiać jak pierożki. Rozgrzać olej w woku lub głębokiej patelni. Wrzucać pierożki po kilka, by się nie zlepiały, a gdy się lekko zrumienią wyjmować i osączać z nadmiaru tłuszczu na papierowym kuchennym ręczniku.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: