Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Peruwiańska zupa " Jajczanka"

Dodany , autor amanda

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 4 szklanki przegotowanego mleka,
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego lub mała  puszka pomidorów w zalewie,
  • spora garść tartego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego! (ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego! lub kaszkwał-pikantny w smaku ser dojrzewający),
  • 4 jajka,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • garść siekanej zieleniny( bazylia, natka pietruszki, szczypiorek, oregano),
  • 2 łyżki oliwy lub oleju słonecznikowego,
  • sól.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 szklanki przegotowanego mleka,
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego lub mała  puszka pomidorów w zalewie,
  • spora garść tartego sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego! (ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego! lub kaszkwał-pikantny w smaku ser dojrzewający),
  • 4 jajka,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • garść siekanej zieleniny( bazylia, natka pietruszki, szczypiorek, oregano),
  • 2 łyżki oliwy lub oleju słonecznikowego,
  • sól.

Sposób przygotowania:

W garnku rozgrzać oliwę, wlać przecier pomidorowy, dodając bazylię i zmiażdżony czosnek i szczyptę soli, dusić na małym ogniu stale mieszając, dopóki sos nie straci zapachu surowizny.Dodać mleko, dobrze wymieszać, podgrzewą stale mieszając około 10 minut. Dodać ser i dalej mieszać dopoki się nie roztopi. Doprawić do smaku. Do gorącej zupy pojedynczo wbijać jajka i podgrzewać dopoki białko się nie zetnie. Podawać zupę bardzo gorącą, najlepiej w kamionkowych miseczkach z dodatkiem chrupiącego pieczywa.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: