Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Panierowana kalarepa z serem

Dodany , autor renia5

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 4 duże kalarepy,
  • 2 szklanki rosołu z kostki,
  • łyżka śmietany 18%,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta,
  • mąka,
  • sól, pieprz,
  • żółty starty serSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • olej do smażenia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 duże kalarepy,
  • 2 szklanki rosołu z kostki,
  • łyżka śmietany 18%,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta,
  • mąka,
  • sól, pieprz,
  • żółty starty serSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kalarepy obieramy, kroimy w plastry i gotujemy 10 min. w rosole.Odcedzamy.Przestudzone plastry obtaczamy w mące, zanurzamy w roztrzepanym jajku a następnie obtaczamy w bułce z solą i pieprzem. Smażymy na gorącym oleju.Odwracamy na drugą stronę. Po usmażeniu posypujemy startym serem i smażymy jeszcze chwilę by ser się roztopił. Możemy polać keczupem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: