Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Rozbić lekko  filety, posypać pieprzem, solą i oregano. Obsmażyć  z obu stron  na rozgrzanej oliwie z masłem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
2.Cebule posiekać i wraz z posiekanymi pieczarkami podsmażyć na pozostałym od smażenia mięsa tłuszczu. Ułożyć pieczarki z cebulą na mięsie.
3.Na warstwie pieczarek ułożyć  plasterki pomidora i mozzarelli w taki sposób, aby jeden plasterek zachodził na drugi. Można posypać odrobiną soli i pieprzu.
4.W nagrzanym do 180 st.C piekarniku zapiekać wszystko razem około 15 minut

Poznaj ser użyty w przepisie:

Mozzarella

Najnowsze komentarze