Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 30 dag makaronu typu muszelki
  • 3 papryczki peperoncino
  • 5 ząbków czosnku
  • 10 dag czarnych oliwek bez pestek
  • 10 dag parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • kilka igiełek rozmarynu
  • oliwa
  • sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dag makaronu typu muszelki
  • 3 papryczki peperoncino
  • 5 ząbków czosnku
  • 10 dag czarnych oliwek bez pestek
  • 10 dag parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • kilka igiełek rozmarynu
  • oliwa
  • sól

Sposób przygotowania:

1.Ugotować al dente muszelki w posolonej wodzie z kilkoma kroplami oliwy. Odcedzić i odstawić.
2.Drobno posiekać peperoncino i czosnek. Rozgrzać na patelni oliwę i podsmażyć  czosnek z papryczką nie dopuszczając do zbrązowienia.
3.Wrzucić na patelnię muszelki, posypać posiekaną zieloną pietruszką  i startym parmezanem oraz pokrojonymi czarnymi oliwkami. Wymieszać i smażyć przez chwilę.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: