Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • Paczka makaronu rurek (50 dag),
  • 4 łyżki  masła,
  • 10 dag  sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • 3 duże cebule,
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej i szczypta cynamonu,
  • 1 szklanka mleka,
  • 3 jajka,
  • sól,
  • pieprz,
  • 10 dag startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki oliwy lub oleju doposmarowania żaroodpornego naczynia.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • Paczka makaronu rurek (50 dag),
  • 4 łyżki  masła,
  • 10 dag  sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • 3 duże cebule,
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej i szczypta cynamonu,
  • 1 szklanka mleka,
  • 3 jajka,
  • sól,
  • pieprz,
  • 10 dag startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki oliwy lub oleju doposmarowania żaroodpornego naczynia.

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować, fetę pokroić w drobną kosteczkę lub pokruszyć widelcem. Wymieszać makaron z serem oraz większą częścią masła. Na pozostałym maśle udusić pokrojoną w talarki cebulę. W posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę makaronu, na nim warstwę cebuli i znów makaron. Jaja wymieszać z mlekiem, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i cynamonem. Zalać makaron, wierzch posypać tartym parmezanem. Zapiekać godzinę w piekarniku o temperaturze 170 stopni C.

Najnowsze komentarze