Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Filety podzielić na połowę, roz¬bić na płaty przez plastikową folię. Szpinak obrać, umyć i odsączyć. Na połowie masła podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodać odsączony szpinak i usmażyć, doprawiając solą, pieprzem i szczyp¬tą gałki muszkatołowej. Na każdy lekko posolony płat mięsa położyć część szpinaku, zwi¬nąć na pół (nie spinać), ułożyć w naczyniu żaroodpornym posma¬rowanym resztą masła. Śmietanę wymieszać z serem, polać potrawę. Zapiekać przez 25 - 30 min w pie¬karniku nagrzanym do temperatu¬ry 190°C.

Najnowsze komentarze