Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • ostre

  • < 50PLN

  • średnia czerwona cebula
  • ½ główki lodowej sałaty
  • ½ główki sałaty czerwonej
  • 15 dag szpinaku
  • ½ pęczka botwinki
  • 15 dag koziego pleśniowego serkaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego! koziego
  • 30 dag malin
  • oliwa
  • miód
  • sok z cytryny
  • czerwony pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • średnia czerwona cebula
  • ½ główki lodowej sałaty
  • ½ główki sałaty czerwonej
  • 15 dag szpinaku
  • ½ pęczka botwinki
  • 15 dag koziego pleśniowego serkaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon Camembert z paprykąValbon Camembert z paprykąValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego! koziego
  • 30 dag malin
  • oliwa
  • miód
  • sok z cytryny
  • czerwony pieprz

Sposób przygotowania:

1.Obraną cebulę  pokroić w piórka.
2.Obie sałaty umyć, osączyć i porwać palcami na kawałeczki. To samo zrobić z botwinką.  Wszystko przełożyć do salaterki.
3.Pokroić ser w plasterki.
4.Połowę malin przetrzeć przez sitko a resztę zostawić w całości.
5.Trzy łyżki oliwy, przecier z malin, łyżkę miodu, odrobinę soli wymieszać dokładnie na jednolity sos.
6.Sałaty  umieścić w salaterce, dodać plasterki sera, polać sosem, dodać całe maliny i posypać czerwonym pieprzem. Podawać.

Najnowsze komentarze