Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 15 dag grzybów leśnych (najlepiej kozaków),
  • 10 dag EmmentaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony CheddarSer topiony CheddarSer topiony SortettSer topiony SortettSer topiony MixtettSer topiony MixtettŻyczymy smacznego!,
  • 1 zielona lub czerwona papryka,
  • pół puszki kukurydzy,
  • 2 nieduże cebule,
  • listki bazylii  i oregano,
  • sól, pieprz,
  • oliwa

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 15 dag grzybów leśnych (najlepiej kozaków),
  • 10 dag EmmentaleraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony CheddarSer topiony CheddarSer topiony SortettSer topiony SortettSer topiony MixtettSer topiony MixtettŻyczymy smacznego!,
  • 1 zielona lub czerwona papryka,
  • pół puszki kukurydzy,
  • 2 nieduże cebule,
  • listki bazylii  i oregano,
  • sól, pieprz,
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, umyć, osączyć  i pokroić w paski. Cebule obrać i pokroić w piórka. Kozaki po oczyszczeniu pokroić w plastry. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ementaler zetrzeć na tarce. Zeszklić cebulę na oliwie, dodać grzyby, paprykę i kukurydzę. Dolać odrobinę wody i dusić pod pokrywką 10 minut. Doprawić sola i świeżo zmielonym pieprzem, posypać listkami ziół i  startym serem. Podawać.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: