Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1 kg młodych kartofli
  • 1 nieduża cebula
  • masło
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 30 dag serka śmietankowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!
  • 100 ml śmietany
  • pieprz
  • sól
  • świeży koperek

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg młodych kartofli
  • 1 nieduża cebula
  • masło
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 30 dag serka śmietankowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!
  • 100 ml śmietany
  • pieprz
  • sól
  • świeży koperek

Sposób przygotowania:

1.Kartofle obrać, umyć, pokroić na dość grube plasterki. Ugotować w posolonym wrzątku.
2.Cebulę posiekaną drobno zeszklić na maśle i dodać do ugotowanych kartofli. Delikatnie wymieszać.
3.Umyte rzodkiewki posiekać drobno i wymieszać z serkiem oraz śmietaną. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
4.Porcje kartofli rozłożone na talerzach posypać z wierzchu drobno posiekanym koperkiem i polać dipem rzodkiewkowym.

Poznaj ser użyty w przepisie:

[ser]Twaróg[/ser]

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: