Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 30 dag fasoli jaś,
  • 2 ząbki czosnku,
  • duża cebula,
  • 2 puszki krojonych pomidorów w  soku,
  • 4 łyżki siekanej zielonej pietruszki,
  • 20 dag sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego! o niskiej zawartości tłuszczu,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz,
  • cukier do smaku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dag fasoli jaś,
  • 2 ząbki czosnku,
  • duża cebula,
  • 2 puszki krojonych pomidorów w  soku,
  • 4 łyżki siekanej zielonej pietruszki,
  • 20 dag sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego! o niskiej zawartości tłuszczu,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz,
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

W przeddzień namoczyć fasolę w  6 szklankach zimnej wody. Po napęcznieniu ugotować fasolę w tej samej wodzie, pod koniec  posolić. Cebulę  posiekać bardzo drobno, czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanej w rondlu oliwie zeszklić, dodać  pomidory  wraz z zalewą i  dusić około 10 minut. W czasie gotowania doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku. Do gotowego sosu dodać ugotowaną i odcedzona fasolę, siekaną  zieloną pietruszkę. Chwilę razem podgrzewać. Ułożyć potrawę w żaroodpornym naczyniu, posypać posiekanym lub pokruszonym serem feta i zapiec  10 minut w temperaturze 170 st. C.

Najnowsze komentarze