Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Gulasz z fetą

Dodany , autor Konto usunięte

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 100 PLN

  • 2 kg wołowiny
  • łodyga selera naciowego
  • 2 średnie cebule
  • 2 marchewki
  • 3/4 litra bulionu warzywnego (z kostki)
  • 1/2 litra czerwonego półwytrawnego wina
  • 5 pomidorów
  • 100 g oliwek
  • 150 g sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!
  • oliwa,
  • sól, pieprz,
  • bazylia

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 kg wołowiny
  • łodyga selera naciowego
  • 2 średnie cebule
  • 2 marchewki
  • 3/4 litra bulionu warzywnego (z kostki)
  • 1/2 litra czerwonego półwytrawnego wina
  • 5 pomidorów
  • 100 g oliwek
  • 150 g sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!
  • oliwa,
  • sól, pieprz,
  • bazylia

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w kostkę. Podsmarzyć na na oliwie na patelni. Przełorzyć do rondla. Seler i marchewkę obrać pokroić w talarki. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Warzywa podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oliwy. Przełożyć do mięsa. Dodać bulion, wino i listek laurowy. Dusić 2,5 godziny. Po ok. godzinie duszenia dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Na 15 minut przed końcem dodać do rondla oliwki i doprawić solą i pieprzem. Po odstawieniu z gazu posypać fetą i bazylią i podawać.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: