Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 1 duża gruszka
  • 10 dag sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon BleuValbon BleuValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!
  • 10 dag roszponki
  • koper włoski
  • dymka
  • ocet winny
  • łyżka orzechów włoskich

Na sos:
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • sok z 1 pomarańczy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 duża gruszka
  • 10 dag sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon DeliceValbon DeliceValbon BleuValbon BleuValbon Brie oryginalnyValbon Brie oryginalnyŻyczymy smacznego!
  • 10 dag roszponki
  • koper włoski
  • dymka
  • ocet winny
  • łyżka orzechów włoskich

Na sos:
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • sok z 1 pomarańczy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Umyć i osączyć roszponkę.
2.Koper włoski i cebulę umyć, obrać i pokroić w piórka.
3.Pokroić ser w kostkę.
4.Umytą gruszkę (w skórce) podzielić na ćwiartki wycinając gniazda nasienne. Pokroić w plastry. Skropić octem by nie ściemniała.
5.Ułożyć wszystko na półmisku, posypać pokruszonymi orzechami.
6.Wymieszać śmietankę z sokiem pomarańczowym i cytrynowym. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Polać sałatke i podawać.

Najnowsze komentarze