Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • ok.60dag sporych pieczarek,
  • duża czerwona papryka,
  • szklanka startego na grubej jarzynowej tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • kiszony ogórek,
  • dymka wraz ze szczypiorkiem,
  • pół łyżeczki vegety,
  • 3 łyżki oleju.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • ok.60dag sporych pieczarek,
  • duża czerwona papryka,
  • szklanka startego na grubej jarzynowej tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • kiszony ogórek,
  • dymka wraz ze szczypiorkiem,
  • pół łyżeczki vegety,
  • 3 łyżki oleju.

Sposób przygotowania:

1. Pieczarki umyć, osuszyć, usunąć  nóżki, lekko posypać vegetą, skropić olejem.
2. Umytą i oczyszczona z ziaren paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę, równie drobno pokroić kiszonego ogórka oraz posiekać cebulę. Wszystkie składniki farszu wymieszać.
3. Pieczarki ułożyć na tacce do grilla wnętrzem kapelusza do góry. Nałożyć farsz do pieczarek, posypać suto tartym serem.
4. Na rozgrzanym grillu zapiekać, aż ser na wierzchu pieczarek stopi się.
Jako dodatek można podać keczup.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: