Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 dużych mięsistych pomidorów
  • 20 dag koziego serkaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!
  • cebula
  • 2 łyżki oliwy i 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • 10 listków bazylii

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 dużych mięsistych pomidorów
  • 20 dag koziego serkaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!
  • cebula
  • 2 łyżki oliwy i 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • 10 listków bazylii

Sposób przygotowania:

1.Ciastem wyłożyć formę do tart starannie wylepiając brzegi a kawałki wystające poza formę odciąć.
2.Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na złoto w mieszance masła i oliwy.
3.Pomidory pokroić w plasterki, ser pokruszyć widelcem.
4.Na cieście rozłożyć plasterki pomidorów, posypać podsmażoną cebulką i kozim serem, lekko doprawić  solą i pieprzem.
5.W piekarniku nagrzanym do 180 st. C zapiekać tartę około 20 - 25 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

[ser]Kozi[/ser]

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: