Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Faszerowne pieczarki z parmezanem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 50PLN

  • 10 dużych pieczarek,
  • 2 kromki chleba żytniego,
  • 4 łyżki masła,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • 15 dag sera ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 1 jajko,
  • sól,
  • biały pieprz świeżo zmielony.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 10 dużych pieczarek,
  • 2 kromki chleba żytniego,
  • 4 łyżki masła,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • 15 dag sera ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 1 jajko,
  • sól,
  • biały pieprz świeżo zmielony.

Sposób przygotowania:

Grzyby umyć, odciąć i posiekać nóżki. Zrobić małe grzanki z pokrojonego chleba smażąc na jednej łyżce masła, wsypać do miski i odstawić. Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na maśle. Dodać nóżki pieczarek i smażyć przez 5 minut.

Zawartość patelni dodać do miski z grzankami. Posypać startym parmezanem, natką i wbić jajko. Doprawić sola i pieprzem do smaku. Wymieszać. Farszem napełnić kapelusze grzybów. Nasmarować dno i boki naczynia żaroodpornego. Poukładać pieczarki. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piec 25 minut.

Najnowsze komentarze