Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 20 większych pieczarek ,
  • pół szklanki oleju,
  • 5 jaj,
  • 6 łyżek tartej bułki,
  • 5 łyżek masła,
  • cebula,
  • ¾ szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!,
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki,
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 20 większych pieczarek ,
  • pół szklanki oleju,
  • 5 jaj,
  • 6 łyżek tartej bułki,
  • 5 łyżek masła,
  • cebula,
  • ¾ szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!,
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Poodkrawać trzonki pieczarek, posiekać je drobno.
2.Posiekać drobno cebulę i podsmażyć na oleju, dodać do niej posiekane pieczarki, jajko, sól, pieprz oraz siekaną zieloną pietruszkę oraz starty ser. Dokładnie wymieszać.
3.Farszem wypełnić kapelusze pieczarek. Panierować je w rozbitych jajkach, obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju, który po podsmażeniu pieczarek usunąć  a na jego miejsce podłożyć masło i dosmażyć  grzyby na mniejszym ogniu. Podawać gorące.

Najnowsze komentarze